Znojmo a okolí - výlet 8. třídy

20.09.2012 15:58
Tak osmáci už mají své výlety také za sebou. Jeden byl do Olomouce na paintball, kdy vyzkoušeli nejen postřeh,ale i týmového ducha, a ten druhý pod stany na jižní Moravu.
On takový výlet pod stany s sebou nese jistá úskalí. Tak například je nutné pořídit si vhodné zavazadlo, tzv. krosnu. Ono bez ní se to hůře táhne. A pak zkontrolovat stan, protože ten by měl mít plachtu a taky pár kolíků, aby šel opravdu postavit. Někteří tak neučinili, a proto pak velmi ocenili nabídku chatek. A ještě jeden důležitý bod, ovšem ten se moc ovlivnit nedá. Ano, je to počasí. Ale ač v Přerově v ty dny lilo, Znojmo a okolí nás přivítalo nejen mírně vyššími teplotami, ale dokonce i slunečními paprsky. Vlastně pršelo jen tu hodinu, co jsme stavěli stany.
A co všechno se konalo?
Tak kromě dlouhé cesty autobusem tam a vlakem zpět hlavně prohlídka Znojma. Je to město netušených vyhlídek a zákoutí a výborné italské zmrzliny. Byli jsme se podívat na radniční věži, v podzemí, u hradu na rotundu sv. Kateřiny a pak si dokonce zazpívali v kapli. Večer se v kempu opékaly špekáčky a vedly přípravy na další den, kdy nás čekala 22km dlouhá túra po okolí. Trošku se zkomplikovala, ale právě to nás přesvědčilo, že na jižní Moravě žijí milí a ochotní lidé, kteří vám prostě pomůžou. Večer se pak léčily končetiny ve vodě kolem kempu a ve sprše na žetony a dokonce jsme mohli obdivovat dvojitou duhu, jež se rozprostřela po krátkém dešti nad kempem Výr. No a poslední den, to bylo balení a koupání a pak cesta. Trošku úmorná, protože v pátek jsou vlaky opravdu plné, ale nakonec se to díky přistavění jednoho vagónku zvládlo.
Takže tak. Fotky si můžete prohlédnout zde a kemp Výr u Výrovic doporučujeme.

—————

Zpět