Směr Wiena

01.02.2013 21:47

Advent by neměl být jen uspěchaný, mělo by dojít i na setkávání a výlety a poznávání….a tak jsme někteří společně vyrazili do Vídně.

    V autobuse jsme se poznávali ažaž, uznejte, tři a půl hodiny tam, stejný čas zpátky. Pan řidič jel bravurně, bezpečí na prvním místě.

    Cestovní kancelář nám i zajistila paní průvodkyni, která byla vskutku velmi erudovaná, rozumějte vzdělaná. Chodící encyklopedie historie rodu Habsburků, ale věděla i  pár současných drbů a hlavně nám poradila, kde koupit co nejlevnější Mozartkugeln. A taky tam s námi zašla.

    Po procházce městem jsme zašli i do Přírodovědného muzea. Hodina byla ale málo, tolik exponátů a tak výborně kurátorsky zvládnutou a zábavnou výstavu pro děti v Čechách v tomto oboru asi nenajdeme. Doporučujeme!

     Když jsme se pak konečně všichni nalezli, vyrazili jsme k Rathaus na největší místní vánoční trhy. A konečně nakoupili hrníčky s punčem a sladkosti a vyfotili si opravdu impozantní výzdobu. Posilnění a vymrzlí jsme pak kolem páté vyrazili na cestu. Proplést se večerní Vídní dalo panu řidiči trochu zabrat, ale kolem sedmé už nás vítal Mikulov a v půl deváté Přerov.  Vánočně naladěni můžeme teď s úsměvem čekat Štědrý den.

 

Dne 13.12. jsme se vypravili do hlavního města Rakouska, do Vídně.

Cesta autobusem byla sice kapku náročná pro některé neposedy, ale v pořádku jsme všichni dorazili. Nejdřív nás čekala procházka, pak návštěva Přírodopisného muzea a vánoční trhy. Překvapila nás krásná výzdoba a mnoho a mnoho a mnoho různých stánků. Jedním z našich největších zážitků byly místní secesní záchody, tam vás totiž paní , co to má na starosti, zamkne a pak zase odemkne.

VŠECHNO SE NÁM TO MOOOOC LÍBILO.

 

                                                                              Nina C. 7.tř. + Kristýna Č. 7. tř.

Zde jsou fotky z Vídně.

—————

Zpět