Projektový den 70. a 80. léta

20.09.2012 15:51

Minulý čtvrtek se naše škola změnila k nepoznání. První hodinu jste mohli potkat velmi přísné paní učitelky, z nichž některé dokonce držely ukazovátko v ruce a za tričko s obrázkem, které jste měli na sobě, byly schopné volat rodičům. Dozor držela návštěva z "národního výboru", která si vše pečlivě zaznamenávala do svého notýsku, aby to pak mohla řešit výše. No a vrcholem byl přesun podivně opláštěnkovaných bytostí s pytlíky na rukou a nohou do krytu vedlejší školy.
Co se asi dělo? Náš II. stupeň si v rámci projektu pro 9.třídu, která zpovídá pamětníky normalizace, dopřál jeden takový "normální" den.
Po branné výchově následovalo rozdělení do skupin - batika, pohoštění, stavba bajkonuru, dobová móda, příprava kvízu a dobové scénky, nácvik spartakiády, výroba transparentů a mávátek. Tyto skupiny dvě hodiny plnily určité úkoly, které pak při společném setkání prezentovaly. A tak jsme třeba mohli vidět krásná Poupata v akci, skandující účastníky prvomájového průvodu, ochutnali jsme chleba se sádlem a cibulí a zjistili, konečně, kolik tehdy co stálo, zhlédli scénku z rodiny Libora a Evy Novákových a jako bonus si mohli užít přehlídku dobových modelů v podání našich vyučujících.
Chtěla bych poděkovat všem aktivním účastníkům z řad žáků i pracovníků školy za jejich ochotu se do projektu zapojit a také za všechny dobové předměty, které zapůjčili k výstavce. A také chci poděkovat za vstřícné ohlasy, to vždy povzbudí.
S heslem " Práci čest!" zdraví Michaela Jančová

Tento projektový den se konal v rámci projektu Dějepis v 21. století: multimediální aplikace pro dějepisnou výuku, který je realizován v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost pod reg. číslem CZ.1.07/1.1.00/26.0074.
 

Fotky z úspěšného dne zde.

—————

Zpět