Podzimní akce 2.třídy

10.01.2012 15:04

Tak se nám ochladilo, zafoukal severák a sluníčko se schovalo za mraky. Ale našim druháčkům to náladu nekazí. Pro posílení zdraví si vyrobili výborné zeleninové a ovocné saláty a na vitamínových jednohubkách si pochutnali tak důkladně, že na talířích nezůstal ani drobeček. A potom zase honem zpátky k učení. Nejprve procvičit něco z českého jazyka, pak si vyrobit pomůcku do geometrie a na závěr zhotovit pěknou jablíčkovou výzdobu do třídy.

A že nejsou z cukru, ze soli, vydali se naši žáčci na návštěvu za ježkem do Ornitologické stanice v Přerově. Nejdříve trochu legrace v Michalově a pak už získali nové informace o životě ježků, namalovali pro ně domeček, nalepili obrázky dobrot a nakonec si mohli zblízka jednoho pichlavého kamaráda prohlédnout. Byl to opravdu povedený výlet.

Příroda je zkrátka jejich kamarád. Rádi se o ní dozví něco nového i na divadelním představení O Balynce. Tam zjistili, jak je důležité třídit odpad a udržovat pořádek. Pro jistotu si vše ještě ověřili na sběrném dvoře v Přerově, kde je velmi ochotně provedli zaměstnanci technických služeb. Děti své poznatky uplatnily v soutěži Recyklohraní, když vyrobily papírovou koláž sběrného dvora a odpověděly na záludné otázky. Fotky zde .  

—————

Zpět