Halloween na 2. stupni

01.12.2012 22:29

Halloween je sice americkým svátkem, ale u nás na škole už pár let probíhá velmi úspěšné „halloweenské nocování“, takže se dá říct, že jsme jej s chutí převzali.

     Vše začíná už na začátku října, kdy organizátoři, většinou 9.třída, začínají zjišťovat, zda žáci a učitelé o akci mají zájem, a taky připravovat program.

    Ten se letos, v pátek 2. listopadu, opravdu vydařil. Deváťáci se  namaskovali, připravili prostor ve třídách a na stoly na chodbách vyřezané dýně i občerstvení. Dokonce se mezi dobrotami objevil i dort se zapečenou barbie panenkou. My ostatní žáci jsme dorazili až v 18.00 a asi hodinu jsme měli čas na přípravu a namaskování. Na chodbě jste pak mohli potkat třeba medvídka mývala, siamská dvojčata, která bez sebe nedala ani ránu, mrtvé studentky jedné americké střední školy, zpěvačku s afro účesem, čarodějnice, upírku záchranářku, Jediho, mlsné kočky, pravého amerického kovboje, kostru, členy hnutí Anonymus, bezpočet zombíků.

     Po uvítání následoval program s hrami, třeba oblíbenou židličkovanou nebo hádání toho, kdo v kruhu předvádí tanec a ostatní jej napodobují. Vrcholem byla asi stezka odvahy, kterou zorganizovat pro 45 účastníků dalo určitě velkou práci. Někteří se při ní fakt lekali a dávali to dost hlasitě najevo. Pak se tančilo. Na dobrou noc ještě někteří zhlédli kousek filmu Paranormal Activity. Hygienu si většina nechala ujít, stačilo odmaskovat. A kolem jedenácté jsme zamířili do hajan. Některým to chvilku trvalo.

   Ráno byli aktivnějšími kluci, pátá hodina byla jejich startem do nového dne. Když jsme se pak kolem sedmé už vyhrabali z pelechu všichni, proběhla společná snídaně. A pak úklid.

     Akci bych zhodnotila jako velmi povedenou, fajn, masky byly skvělé. Moc se mi líbila stezka odvahy s těmi rýžovými efekty. Už se těším na příští rok.

     Ale jsou věci, které se mi nelíbily, tak bych o nich taky chtěla napsat. Asi moc nesouhlasím s tím, aby na tyto školní akce měli přístup absolventi, tedy bývalí žáci školy. Teda hlavně ti, kteří se neumí chovat a naruší tím celou akci a my po nich ještě pak musíme uklízet nepořádek.

A současné devítce vzkazuju, že už pěkné přivítání u vchodu mne dobře naladilo a moc jsem se těšila, co bude dál.

 

Nina Coufalíková, 7.třída

Fotky z akce zde.

—————

Zpět