Den otevřených dveří aneb výlet do země naší Deepthi

13.08.2013 22:47

 

Druhý stupeň se akci města Přerova - Den otevřených dveří snažil pojmout netradičně a přitom prospěšně. Šlo vlastně o takový malý projekt. 

Naše škola má už třetím rokem adoptovanou dívenku z kmene Kathkaris v Indii, které je právě sedm let a jmenuje se Deepthi.
Tento kmen žije ve velké chudobě a pokud dětem není sponzorováno studium, musí už od raného mládí pomáhat v cihelně, aby rodině přinášeli nějaké peníze na obživu. Do projektu organizovaného Charitou České republiky jsme se zapojili před třemi lety. Také letos bychom chtěli vybrat potřebnou částku na sponzorství dalšího školního roku malé Deepthi, proto jsme se rozhodli tomuto tématu věnovat i Den otevřených dveří na naší škole. 
Pokud jste se přišli podívat, mohli jste si prohlédnout výstavu fotografií ze života kmene  a přečíst několik článku o jeho členech. Dále bylo připraveno stanoviště naukové, zaměřené na Indii, její symboly a také na pojmy jako je charita, rozvojová pomoc, slum, fair trade atd. Skoroprofesionální tatérka vám nabídla své služby v prostorách druhého patra a vy jste si tak mohli tělo nechat vyzdobit různými symboly či sami přiložit ruku k dílu. V jedné z učeben byl k vidění film Milioář z chatrče, jenž získal pře pár lety  na Oscarech cenu za nejlepší cizojazyčný film. A závěrem jste mohli poškádlit své chuťové buňky. Z tradičních indických jídel jmenujme alespoň placky čapátí, rýži s kari a červenou čočku po indicku. To všechno jste mohli ochutnat. Kdo přišel, neprohloupil. A kdo pomohl nějakým finančním obnosem, tomu děkujeme. Ve sbírce pokračujeme i dále a pokud budete mít zájem, do pátku 12.4. si můžete v prostorách II. stupně naší školy prohlédnout jak výstavu fotografií, tak výtvory našich žáků. Jste srdečně zváni.
A za všechno snad hovoří fotografie. .zde.

—————

Zpět